OO Magyar Védelmiipari Szövetség - Elnöki köszöntő

Elnöki köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy érdeklődésével megtisztelte weboldalunkat.

A Magyar Védelmiipari Szövetség 1993-as alapítása óta fő feladatának tekinti a nemzeti védelmi- és biztonsági ipar érdekeinek képviseletét. Tagvállalataink tevékenysége a fejlesztésen és a gyártáson kívül kiterjed a szolgáltatásra és kereskedelemre egyaránt. Honlapunk jól mutatja, hogy hazánkban most is több, nemzetközi viszonylatban is helytálló termékeket, szolgáltatásokat kínáló cég létezik.

Természetesen a nemzeti honvédelmi, rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervezetek által használt eszközrendszerek sem képzelhetőek el más országok által is fejlesztett és gyártott berendezések alkalmazása nélkül. De a magyar kormányzat prioritásként kezeli a nemzeti védelmi ipar, a védelmi jellegű kutatás-fejlesztési képességek és kapacitások fejlesztését.

Napjainkban, amikor a védelmi piac világszerte szűkül, egyre nagyobb szerepe van az együttműködéseknek. A válság következtében kiderül, hogy melyek azok a cégek, amelyek ezen a nehéz piacon is életképesek. A magyar piac méretéből adódóan honlapunkon csupa olyan céget találnak, akik olyan piaci környezetben működnek évtizedek óta, amely európa szerte csak a válság következtében alakult ki, rugalmasan tudnak reagálni az új kihívásokra, megfelelő termékekkel, szolgáltatásokkal vagy képességekkel rendelkeznek, hogy kiszolgáljanak speciális, akár kis darabszámú igényeket mindezt nagyon magas minőségi követelmények mellett. Ez az amiben különösen erősek vagyunk.

Köztudott, hogy az országban előállított termék azonos árszint mellett, munkahelyteremtés és GDP növekedés mellett akár 50% -al kevesebbe kerül az országnak, egy külföldi előállítású termékkel szemben. A megújult MVSZ stratégiai célja, hogy az ország védelmi és biztonsági igényeinek kielégítése, mind szélesebb körben történjen hazai gyártású termékekkel! Az ehhez szükséges jogszabályi feltételek ma adottak!

Weblapunkon megtalálhatóak azok a vállalkozások, amelyek tagjai a szövetségünknek, amelynek tagjának lenni ma rangot jelent. Szövetségünk nyitott, várjuk az elhivatott cégek csatlakozását, akik a fenti célok elérésével egyetértenek és részt akarnak venni benne.

Kérem forduljanak hozzánk bizalommal! Sok sikert kívánok a Magyar védelmi és biztonsági ipari cégekkel történő együttműködésben, akár vevőként is!

Tisztelettel:
Zsitnyányi Attila
a Magyar Védelmiipari Szövetség elnöke

Magyar Védelmiipari Szövetség

Defence Industry Association of Hungary

www.vedelmiipar.hu